Brittiläinen vippifirma antoi velat anteeksi asiakkailleen

Brittiläisen vippifirman asiakkaat saivat jättää velkansa maksamatta.

Brittiläinen pikalainayritys Wonga antoi viime vuonna anteeksi yli 300 000 ihmisen maksamatta jääneet vipit. Lisäksi Wonga jätti perimättä korkoja ja toimitusmaksuja noin 46 000 henkilöltä.

Anteeksi annettavien rästivippien arvo oli yhteensä noin 280 miljoonaa euroa.

Päätöksen taustalla oli vippiyhtiöön kohdistunut arvostelu. Arvostelijoiden mukaan Wonga oli myöntänyt luottoja ilman, että oli arvioinut lainaajien maksukyvyn riittävän huolellisesti. Wongaa on arvosteltu Britannian parlamentissa, ja myös rahoitusmarkkinoita valvovat viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota sen toimintaan. Joidenkin syytöksien mukaan Wonga houkuttelee köyhiä vippikierteeseen.

Myös Wongan toimitusjohtaja myönsi, että osa lainoista olisi alun perinkin pitänyt jättää myöntämättä, sillä osa yhtiön asiakkaista on niin vähävaraisia, etteivät he olisi mitenkään pystyneet maksamaan lainojaan takaisin. Toimitusjohtajan mukaan yhtiöillä ei ollut tarpeeksi hyviä keinoja tarkistaa hakijoiden luottokelpoisuus.

Wonga myöntää lyhytaikaisia, maksimissaan 400 punnan kokoisia pikavippejä. Aiheesta kertoi Helsingin Sanomat.

Uutisia sivustolta

 • Kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden tulokset ennätyskorkeita

  Kulutusluottoja haetaan nykyään pääasiassa verkossa. Näiden luottojen kysyntä on jo ennätystasolla ja kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden… Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..