Brittiläinen vippifirma antoi velat anteeksi asiakkailleen

Brittiläisen vippifirman asiakkaat saivat jättää velkansa maksamatta.

Brittiläinen pikalainayritys Wonga antoi viime vuonna anteeksi yli 300 000 ihmisen maksamatta jääneet vipit. Lisäksi Wonga jätti perimättä korkoja ja toimitusmaksuja noin 46 000 henkilöltä.

Anteeksi annettavien rästivippien arvo oli yhteensä noin 280 miljoonaa euroa.

Päätöksen taustalla oli vippiyhtiöön kohdistunut arvostelu. Arvostelijoiden mukaan Wonga oli myöntänyt luottoja ilman, että oli arvioinut lainaajien maksukyvyn riittävän huolellisesti. Wongaa on arvosteltu Britannian parlamentissa, ja myös rahoitusmarkkinoita valvovat viranomaiset ovat kiinnittäneet huomiota sen toimintaan. Joidenkin syytöksien mukaan Wonga houkuttelee köyhiä vippikierteeseen.

Myös Wongan toimitusjohtaja myönsi, että osa lainoista olisi alun perinkin pitänyt jättää myöntämättä, sillä osa yhtiön asiakkaista on niin vähävaraisia, etteivät he olisi mitenkään pystyneet maksamaan lainojaan takaisin. Toimitusjohtajan mukaan yhtiöillä ei ollut tarpeeksi hyviä keinoja tarkistaa hakijoiden luottokelpoisuus.

Wonga myöntää lyhytaikaisia, maksimissaan 400 punnan kokoisia pikavippejä. Aiheesta kertoi Helsingin Sanomat.

Uutisia sivustolta

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..

 • Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

  Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä. Lue lisää..

 • Velkaongelmia voi olla jopa alaikäisillä

  Useimmiten on puhuttu nuorten aikuisten velkavaikeuksista ja pikavipeistä, mutta ylivelkaantua voi jo alaikäisenä. 15 - 17 -vuotias saattaa joutua ulosottoon maksamatta jääneen mopovakuutuksen tai ylinopeussakon vuoksi. Lue lisää..