Erikoinen keksintö: perusta oma vertaislainaamo

Rahaa lainaksi kavereille kännykkäsovelluksen avulla? Sellainen on mahdollista amerikkalaisen Puddle-sovelluksen kautta, uutisoi Tekniikka & Talous.

Erikoiselta vaikuttava idea korvaisi pikavipit ja luottokortit kavereilta vippaamisella. Käyttäjät voivat perustaa yhdessä Puddle-tilin ja tallettaa sille rahaa. Talletuksia tehneillä on lainatarpeen syntyessä mahdollisuus nostaa enintään viisi kertaa talletuksensa kokoinen summa lainaa.

Puddle-vippi täytyy tietysti maksaa takaisin. Takaisinmaksun yhteydessä maksetaan myös lainauskorvaus. Korvauksen määrä kannustaa maksamaan lainan takaisin mahdollisimman pian.

Kaikki lainat eivät välttämättä ole peräisin kavereilta, vaan lainapiiriin voi kuulua myös ennalta tuntemattomia henkilöitä. Puddleen kirjautuminen tapahtuu Facebook-tunnuksilla. Lainaajan luotettavuutta voi arvioida Facebook-verkoston ja aiempien lainojen maksutahdin perusteella.

Uutisia sivustolta

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..

 • Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

  Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä. Lue lisää..

 • Velkaongelmia voi olla jopa alaikäisillä

  Useimmiten on puhuttu nuorten aikuisten velkavaikeuksista ja pikavipeistä, mutta ylivelkaantua voi jo alaikäisenä. 15 - 17 -vuotias saattaa joutua ulosottoon maksamatta jääneen mopovakuutuksen tai ylinopeussakon vuoksi. Lue lisää..Erikoinen keksintö: perusta oma vertaislainaamo kokemuksia

Onko sinulla Erikoinen keksintö: perusta oma vertaislainaamo kokemuksia? jaa ne meille alla olevalla lomakkeella. Kaikki asialliset ja hyvän tavan mukaiset kokemukset julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Jaa kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*