Identiteettivaras voi ottaa pikavippejä toisen nimissä

Jos lompakko, passi tai kännykkä viedään, kannattaa rahojen ja pankkikorttien ohella huolestua myös identiteettivarkauden mahdollisuudesta. Identiteettivarkaus tulee usein ilmi vasta, kun postissa tulee odottamaton lasku.

Jopa 100 000 suomalaista on joutunut henkilötietovarkauden uhriksi. Uhrien henkilötietoja on käytetty esimerkiksi verkko-ostosten tekemiseen, pikavippien tilaamiseen ja puhelinliittymien avaamiseen. Henkilötietoja ei välttämättä käytetä heti, vaan rikos voidaan tehdä paljon myöhemminkin. Identiteettivaras kuuluu usein uhrin lähipiiriin.

Henkilötietovarkaus voi tapahtua lompakkovarkauden ohella monella muullakin tavalla. Sähköpostia voidaan hakkeroida tai tietoja saatetaan viedä asuntomurron yhteydessä. Toisaalta moni mahdollistaa varkauden laittamalla henkilötietoja sisältäviä papereita sellaisenaan paperinkeräykseen. Postiakin saatetaan varastaa.

Vaikka moni uskoo identiteettivarkauksien tapahtuvan lähinnä ulkomailla, ne ovat Suomessakin lisääntyvä ongelma.

Uutisia sivustolta

 • Kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden tulokset ennätyskorkeita

  Kulutusluottoja haetaan nykyään pääasiassa verkossa. Näiden luottojen kysyntä on jo ennätystasolla ja kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden… Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..