Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää.

Suomalaisilla on vahva halu selvitä itse, ja siksi heikossa taloudellisessa tilanteessa saatetaan ennemmin ottaa velkaa kuin hakea vaikkapa toimeentulotukea. Velkakierteen syynä ei välttämättä ole vastuuton huvittelu, vaan ongelmat voivat alkaa sairastumisesta tai muista vaikeuksista.

Maksuhäiriömerkinnän saaneiden ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti. Nyt 370 000 suomalaisella on luottotietomerkintä. Maksuhäiriö aiheuttaa monenlaista harmia arkiseen elämään, sillä vuokra-asunnon, vakuutusten, puhelin- ja nettiliittymien ja jopa verkkopankkitunnusten saanti voi tuottaa ongelmia.

Joskus maksuhäiriömerkintä on kuitenkin velalliselle helpotus. Merkinnän jälkeen ei voi enää tilata lisää heti saatavaa pikavippiä tai luottoja, joten velkakierre katkeaa väkisinkin.

Maksamattomasta laskusta tulee useita huomautuksia, ennen kuin maksamattomuus johtaa luottotietomerkintään. Ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä velkojaan ja neuvotella lisää maksuaikaa. Myös ulosoton kanssa voi neuvotella maksuaikataulusta.

Uutisia sivustolta

 • Kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden tulokset ennätyskorkeita

  Kulutusluottoja haetaan nykyään pääasiassa verkossa. Näiden luottojen kysyntä on jo ennätystasolla ja kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden… Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..