Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää.

Suomalaisilla on vahva halu selvitä itse, ja siksi heikossa taloudellisessa tilanteessa saatetaan ennemmin ottaa velkaa kuin hakea vaikkapa toimeentulotukea. Velkakierteen syynä ei välttämättä ole vastuuton huvittelu, vaan ongelmat voivat alkaa sairastumisesta tai muista vaikeuksista.

Maksuhäiriömerkinnän saaneiden ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti. Nyt 370 000 suomalaisella on luottotietomerkintä. Maksuhäiriö aiheuttaa monenlaista harmia arkiseen elämään, sillä vuokra-asunnon, vakuutusten, puhelin- ja nettiliittymien ja jopa verkkopankkitunnusten saanti voi tuottaa ongelmia.

Joskus maksuhäiriömerkintä on kuitenkin velalliselle helpotus. Merkinnän jälkeen ei voi enää tilata lisää heti saatavaa pikavippiä tai luottoja, joten velkakierre katkeaa väkisinkin.

Maksamattomasta laskusta tulee useita huomautuksia, ennen kuin maksamattomuus johtaa luottotietomerkintään. Ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä velkojaan ja neuvotella lisää maksuaikaa. Myös ulosoton kanssa voi neuvotella maksuaikataulusta.

Uutisia sivustolta

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..

 • Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

  Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä. Lue lisää..

 • Velkaongelmia voi olla jopa alaikäisillä

  Useimmiten on puhuttu nuorten aikuisten velkavaikeuksista ja pikavipeistä, mutta ylivelkaantua voi jo alaikäisenä. 15 - 17 -vuotias saattaa joutua ulosottoon maksamatta jääneen mopovakuutuksen tai ylinopeussakon vuoksi. Lue lisää..