Laina.fi neuvoo lainaa harkitsevia

Pohditko lainanottoa? Tililuottoja ja kulutusluottoja tarjoava Laina.fi on kirjoittanut hyödyllisen oppaan, joka voi auttaa, kun teet päätöstä lainan ottamisesta.

Mieti aivan ensimmäiseksi, oletko ottamassa lainaa todelliseen pakottavaan tarpeeseen. Laina.fi neuvoo, että lomamatkat ja muut huvitukset kannattaa rahoittaa säästämällä, ei lainaamalla. Toiseksi kannattaa huolehtia omasta maksuvalmiudesta, jotta lainan saanti on ylipäätään mahdollista. Kolmanneksi Laina.fi kannustaa olemaan rehellinen paitsi luotonantajalle, myös itselleen. Ei kannata kuvitella, että oma maksuvalmius on parempi kuin se on.

Seuraavaksi mietitään, minkälainen laina pitäisi ottaa. Onko kyse isosta lainasta vai pienemmästä vipistä? Tarvitsetko vain kertaluontoisesti lainaa, vai kaipaatko jatkuvaa puskuria arjen menoihin? Pikavippi käy kertaluontoiseen pieneen menoon, tililuotto tai luottokortti puolestaan on jatkuvasti käytössäsi. Kertalainoja puolestaan käytetään isompien hankintojen, kuten auton, rahoittamiseen.

Laina.fi kannustaa myös säästeliäisyyteen: paras tapa hoitaa taloutta olisi säästää vararahasto, joka toimii puskurina yllättävien menojen sattuessa. Puskurirahaston tekeminen on aloitettava jo silloin, kun rahavaikeuksia ei vielä ole.

Jos lainan ottaminen on kuitenkin välttämätöntä vielä harkinnan jälkeenkin, kannattaa kilpailuttaa luotonantajia, jotta edullisin lainaratkaisu löytyy.

Uutisia sivustolta

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..

 • Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

  Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä. Lue lisää..

 • Velkaongelmia voi olla jopa alaikäisillä

  Useimmiten on puhuttu nuorten aikuisten velkavaikeuksista ja pikavipeistä, mutta ylivelkaantua voi jo alaikäisenä. 15 - 17 -vuotias saattaa joutua ulosottoon maksamatta jääneen mopovakuutuksen tai ylinopeussakon vuoksi. Lue lisää..