Lasten harrastuksia maksellaan pikavipeillä

Nuorten urheiluharrastukset ovat todella kalliita, ja esimerkiksi jääkiekkoharrastus voi viedä vuodessa 7500 euroa.

Ilta-Sanomien mukaan jotkut yksinhuoltajat kertoivat jopa ottaneensa pikavippejä, jotta pystyvät maksamaan lapsen harrastusmaksut. Lehden haastattelema yksinhuoltajaäiti oli ottanut vippejä, jotta hänen poikansa voisi jatkaa rakasta lätkäharrastusta.

Pikavippien avulla voi elää valheessa jonkin aikaa, mutta lopulta ylivelkaantuminen paljastuu, ja seurauksena on ulosotto.

Tuoreen junioriurheilua kartoittavan hintaselvityksen sekä valtion tutkimuksen mukaan edes keskiluokkaisilla perheillä ei välttämättä ole varaa urheilulajien maksuihin. Yksi kalliista lajeista on jääkiekko. Kilparatsastus voi puolestaan maksaa jopa 28 000 euroa vuodessa.

Lehden mukaan lasten ja nuorten urheiluharrastusten maksut ovat kaksin- tai kolminkertaistuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nousua on eniten matkojen ja urheiluvälineiden hinnoissa.

Uutisia sivustolta

 • Kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden tulokset ennätyskorkeita

  Kulutusluottoja haetaan nykyään pääasiassa verkossa. Näiden luottojen kysyntä on jo ennätystasolla ja kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden… Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..