Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä.

Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Aluksi vipit olivat noin sata euroa, mutta lopulta tarvittiin isompia lainoja, jotta edelliset saatiin maksettua.

Eron jälkeen kaikki velat jäivät Paulan maksettavaksi. Vaikka hän sai vakituisen työn, tulot eivät riittäneet vajaan 3000 euron lainojen maksuun. Paula pelkäsi, että luottotiedot menevät, ja raha-asiat valvottivat yöllä.

Lopulta Paula otti yhteyttä velkaneuvojaan, jonka avulla hän sai vapaaehtoisen maksusuunnitelman. Nyt hän maksaa velkojaan 330 euroa kuukaudessa, ja rahaa riittää säästöönkin.

Rovaniemen velkaneuvonnassa on havaittu, että alle 25-vuotiaiden velat ovat usein pikavippejä tai postimyyntitilauksia, ja velkaa on korkeintaan 2000 euroa. Pikavippien määrä on kuitenkin jonkin verran vähentynyt.

Pohjolan Sanomat kertoo myös, että nykyinen velkajärjestely on nuorten kannalta hankala. Järjestelyyn pääsy edellyttää puolentoista vuoden työttömyyttä, mikä tuottaa syrjäytymisriskin. Pienituloisen nuoren maksuohjelma kestää viisi vuotta, kun normaalisti ohjelma kestää kolme vuotta. Ohjelma ei lyhene, vaikka nuori työllistyisi.

Uutisia sivustolta

 • Kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden tulokset ennätyskorkeita

  Kulutusluottoja haetaan nykyään pääasiassa verkossa. Näiden luottojen kysyntä on jo ennätystasolla ja kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden… Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..