Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä.

Trustbuddy on ruotsalainen vertaislainayhtiö, joka on ottanut sijoittajilta rahaa vastaan ja lainannut rahaa eteenpäin lainaajille. Kauppalehden mukaan rahoja on hukassa lähes viiden miljoonan euron verran.

Ruotsin rahoitusvalvontaviranomainen määräsi viime viikolla Trustbuddyn keskeyttämään toimintansa. Tällöin lainojen myöntäminen yhtiön verkkosivuston kautta loppui. Trustbuddy on tarjonnut Suomessakin 100 – 600 euron suuruisia pikalainoja.

Trustbuddyn hallituksen puheenjohtajan mukaan yhtiössä on tapahtunut erittäin monimutkaisia väärinkäytöksiä. Kolmesta yhtiötä aiemmin johtaneesta henkilöstä on tehty rikosilmoitus.

Trustbuddyllä on ollut ongelmia Suomessakin. Useiden käräjäoikeuksien tulkinnan mukaan Trustbuddy on tosiasiassa tarjonnut kulutusluottoja eikä vertaislainoja. Kulutusluotot ovat kuluttajansuojalain piirissä, ja niitä koskee pienten lainojen korkokatto. Trustbuddyn tarjoamien luottojen todellinen vuosikorko on ylittänyt kuluttajansuojalaissa säädetyn korkokaton reippaasti.

Uutisia sivustolta

 • Kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden tulokset ennätyskorkeita

  Kulutusluottoja haetaan nykyään pääasiassa verkossa. Näiden luottojen kysyntä on jo ennätystasolla ja kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden… Lue lisää..

 • Eduskunta haluaa kiristää pikavippien korkokattoa

  Eduskunnalta yhtenäinen näkemys pikavippien korkojen kuriin saattamiseksi. Kaikki eduskuntaryhmät ovat allekirjoittaneet harvinaisen lakialoitteen, jossa halutaan… Lue lisää..

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..