Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä.

Trustbuddy on ruotsalainen vertaislainayhtiö, joka on ottanut sijoittajilta rahaa vastaan ja lainannut rahaa eteenpäin lainaajille. Kauppalehden mukaan rahoja on hukassa lähes viiden miljoonan euron verran.

Ruotsin rahoitusvalvontaviranomainen määräsi viime viikolla Trustbuddyn keskeyttämään toimintansa. Tällöin lainojen myöntäminen yhtiön verkkosivuston kautta loppui. Trustbuddy on tarjonnut Suomessakin 100 – 600 euron suuruisia pikalainoja.

Trustbuddyn hallituksen puheenjohtajan mukaan yhtiössä on tapahtunut erittäin monimutkaisia väärinkäytöksiä. Kolmesta yhtiötä aiemmin johtaneesta henkilöstä on tehty rikosilmoitus.

Trustbuddyllä on ollut ongelmia Suomessakin. Useiden käräjäoikeuksien tulkinnan mukaan Trustbuddy on tosiasiassa tarjonnut kulutusluottoja eikä vertaislainoja. Kulutusluotot ovat kuluttajansuojalain piirissä, ja niitä koskee pienten lainojen korkokatto. Trustbuddyn tarjoamien luottojen todellinen vuosikorko on ylittänyt kuluttajansuojalaissa säädetyn korkokaton reippaasti.

Uutisia sivustolta

 • Ilmaiset pikavipit 2017

  Viime vuosina on ollut paljon puhetta siitä, miten kalliiksi pikavipit voivat käydä. Negatiivinen maine, lakimuutokset ja kuitenkin samaan aikaan aina kasvava kilpailu on johtanut siihen, että pikavippien korot ovat painuneet hyvin alas. Lue lisää..

 • Cashbuddy avasi palvelun Suomeen

  Cash Buddy myöntää jopa 3000€ suuruisia vakuudettomia lainoja 15-25% vuosittaisella korolla. Vaatimuksena on, että asiakkaalla on vähintään 1200€ palkkatuloja tai eläketuloja kuukausittain sekä luottotiedot ovat kunnossa.
  Lue lisää..

 • Ketkä joutuvat maksuvaikeuksiin?

  Usein ajatellaan, että maksuhäiriöön ajautuu useimmiten vastuuttomasti pikavippejä netistä tilaava nuori. Hyvin usein luottotietojensa kanssa ongelmiin joutuu kuitenkin ylivelkaantunut aikuinen, joka rahoittaa luotoilla velkojen maksua tai arkipäiväistä elämää. Lue lisää..

 • Pikavippivelat ahdistivat yölläkin – velkaneuvonta auttoi

  Pohjolan Sanomat kertoo 23-vuotiaasta Paulasta, jolle alkoi kertyä pikavippivelkoja parikymppisenä. Muutama vuosi sitten Paulan rahat olivat vähissä, sillä hänellä oli vain osa-aikaisia töitä ja poikaystävä oli työttömänä. Rahojen vähyys houkutti ottamaan pikavippejä, ja kaikki velat otettiin Paulan nimissä. Lue lisää..

 • Vertaislainapalvelu Trustbuddyn toiminta on keskeytynyt

  Lainapalvelu Trustbuddy on jättänyt konkurssihakemuksen ja lopettanut toimintansa. Yhtiön uusi johto kertoi viime viikolla, että Trustbuddyn tileillä on havaittu vakavia väärinkäytöksiä. Lue lisää..

 • Velkaongelmia voi olla jopa alaikäisillä

  Useimmiten on puhuttu nuorten aikuisten velkavaikeuksista ja pikavipeistä, mutta ylivelkaantua voi jo alaikäisenä. 15 - 17 -vuotias saattaa joutua ulosottoon maksamatta jääneen mopovakuutuksen tai ylinopeussakon vuoksi. Lue lisää..